Loading...

Μερίδες: 4, Χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)

2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

1 δαφνόφυλλο

1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη

1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, σε φέτες

2-3 κόκκοι μπαχάρι, κοπανισμένοι

140 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο.

Ρίχνουμε τις πατάτες, τα σκόρδα και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε τη δάφνη, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία !

© Copyright 2023 π. Αντώνιος Μπεζαΐτης, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη Back To Top