Loading...

Υλικά

2 ½ ποτήρια ελαιόλαδο

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι αμμωνία (30 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ του ποτηριού σιμιγδάλι ψηλό

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ασπρίσει.

Ανακατεύετε την αμωνία με την πορτοκαλάδα και τα προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι στο μείγμα με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τέλος το αλεύρι σιγά - σιγά μέχρι να αποκτήσετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε, πασπαλίζετε με σουσάμι, τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα, που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' - 25' στους 180° C.

© Copyright 2023 π. Αντώνιος Μπεζαΐτης, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη Back To Top