Loading...

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού

2 ποτήρια νερό

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Για το γαρνίρισμα

καρύδια χοντροκομμένα

σουσάμι

κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη. Ανοίγετε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε σε λωρίδες περίπου 25 εκ. μήκους και 3 εκ. πλάτους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το λάδι. Μόλις το λάδι κάψει τυλίγετε τις λωρίδες σε σαλίγκαρους χωριστά μία - μία με τα χέρια σας.

Κολλάτε στην άκρη τη ζύμη και τη ρίχνετε στο καυτό λάδι. Με 2 πιρούνια γυρίζετε τους σαλίγκαρους προσεκτικά, προσπαθώντας να μη χάσουν το στρογγυλό τους σχήμα.

Όταν ροδίσουν τα ξεροτήγανα -που καλό είναι να τα τηγανίζετε ένα ένα- τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι

Βράζετε για 3 λεπτά τη ζάχαρη με  το νερό και στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Βουτάτε ένα - ένα τα ξεροτήγανα στο καυτό σιρόπι και αμέσως τα ανασύρετε, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με κανέλα, καρύδια και σουσάμι.

© Copyright 2023 π. Αντώνιος Μπεζαΐτης, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη Back To Top