1 μαρούλι
¼ από ένα μικρό λάχανο
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 κλωναράκι σέλινο με τα φύλλα του ψιλοκομμένο
½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
⅓ φλυτζ. ξύδι λευκό
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι ώστε να πλυθεί. Πλένουμε καλά το μαρούλι, το κόβουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Κόβουμε λεπτό το λάχανο με το μαχαίρι ή το τρίβουμε σε τρίφτη λαχανικών ή σε κιθάρα.
Αφού κόψουμε το λάχανο, το τρίβουμε με αλάτι και ξύδι. Το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον ξύδι.