1 φλιτζάνι του τσαγιού ταραμά
2 φλιτζάνια του τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί ψίχουλα, χωρίς κόρα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό 2-3 λεμονιών
1 κρεμμύδι
ελιές Καλαμών για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβετε πολύ καλά.
Ρίχνετε τον ταραμά στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι. Τον χτυπάτε με πολύ λίγο λάδι και προσθέτετε σιγά -σιγά το ψωμί, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κατόπιν, προσθέτετε το λάδι εναλλάξ με το χυμό του λεμονιού χτυπώντας ή ανακατεύοντας. Δοκιμάζετε τη γεύση και την υφή και αν χρειάζεται συμπληρώνετε λίγο λάδι ή λεμόνι.
Σερβίρετε την ταραμοσλάτα γαρνίροντας με ελιές.